Wheelchairskills voor Gevorderden

Angelique Demers

( Lid van team: Wheelchair Angels Eindhoven 2019 )

van totaal € 5.000 (2%)
In de rolstoel door een (langdurende) medische fout. Het is mij overkomen 😥 En niet alleen mij, in Nederland zijn ongeveer 250.000 mensen afhankelijk van een rolstoel, om verschillende redenen. In januari van 2018 liep ik nog "normaal". En toen ging het snel bergafwaarts. Van lopen, naar rollator naar rolstoel. De aanvraag gebeurd in juli 2018 en de eigenlijke levering midden februari 2019. En wat was ik blij! Ik kon er weer (zelfstandig) op uit. Iets waar ik, na maanden binnen te hebben gezeten, ontzettend naar uit keek. Maar, oh jee, wat viel het tegen 🙄 Met de rollator merkte ik al dat Nederland niet geweldig toegankelijk is. Maar drempeltjes kon ik nog wel op, de rollator kon ik dan nog wel optillen. Met de rolstoel merkte ik dat ik bij ieder drempeltje, stoeprand enz. vastliep. Daardoor wilde en kon ik alsnog niet zelfstandig naar buiten. Altijd moest er iemand mee die mij kon helpen als ik vastliep. Weg zelfstandigheid.... Via via werd ik geattendeerd op de rolstoelvaardigheidstrainingen gegeven door het Wheelchair Skills Team van K-J Projects. Na enige twijfel, mensen die mij kennen weten dat ik nogal onzeker en angstig ben, heb ik me opgegeven voor de training in Eindhoven. En dat is het beste wat ik ooit had kunnen doen! Kees-Jan en zijn team zijn in één woord GEWELDIG! Evenals mijn "mede- angels from Eindhoven". Wat een passie, energie, humor en skills. Niet te beschrijven. Wat wel de beschrijven is? Hoe het team en mijn mede-angels mij hebben geholpen zelfvertrouwen te krijgen in mijn "skills" met de rolstoel. Dit zelfvertrouwen heeft mij de tools gegeven om er zelfstandig met de rolstoel op uit te gaan. Zonder angst en met een groot gevoel van onafhankelijkheid. En dat is onbetaalbaar! Ik heb nu een standaard "skills-set" die k heel graag wil uitbreiden door een gevorderden training. Een training die mij nog meer zelfvertrouwen, vrijheid en zelfstandigheid zal geven. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om een dergelijk bevrijdende training te volgen bij K-J Projects. Daarvoor ontbreken de financiële middelen. Maar ik ben wel van mening dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen. Het geeft echt een groot stuk van kwaliteit van leven terug. Wij "rollers" moeten ons aanpassen aan de maatschappij, die helaas niet aangepast is op "anders validen". Met een training van het Wheelchair Skills Team is dat mogelijk. Graag wil ik andere mensen ook die mogelijkheid geven. Wil je me daarmee helpen? 1000-maal dank ❤️
Bekijk alle
€ 15 29-10-2019 | 15:33 Omdat Angelique Demers mij altijd helpt was dit de enige moeite wat ik terug kon doen. Succes!
€ 15 14-05-2019 | 20:53 Ivm een oud collega die in rolstoel zit en trainingen volgt bij wheelchairskills.
€ 10 05-05-2019 | 18:55 Go4it!!! Laten we samen het leven ietsje mooier maken💖 Don't forget tour past, dream about tomorrow, live your LIFE now!
€ 10 05-05-2019 | 18:19
€ 20 05-05-2019 | 16:08 Deze training is belangrijk voor je omdat je er zelfvertrouwen, vrijheid en plezier van terug krijgt die je ontnomen is door je ziekte.