Rolstoeltrainingen voor iedereen

Zelfstandig leven, meedoen in de samenleving: dat is een hele opgave voor mensen in een rolstoel. Alleen al in Nederland gebruiken naar schatting 200.000 mensen permanent een rolstoel. Al deze mensen komen dagelijks dezelfde drempels tegen als zij met hun rolstoel ergens naartoe willen.

Afhankelijk van anderen

Stoepranden, roltrappen, een helling, een grindpad: allemaal obstakels die de bewegingsvrijheid ontnemen en daarmee de zelfstandigheid. In al die situaties is een rolstoelgebruiker afhankelijk van hulp van anderen. Niet zelden is er zelfs angst om de straat op te gaan.

Regie over eigen leven

Daarom is het belangrijk dat meer mensen leren om vaardiger – handiger! – met hun rolstoel om te gaan. Met een rolstoelvaardigheidstraining kunnen meer mensen het heft in eigen handen nemen. Hun zelfvertrouwen groeit, evenals hun eigenwaarde. Meer regie over het eigen leven leidt uiteindelijk tot eerlijke kansen voor iedereen.

Minimaal 200 rolstoelgebruikers

Daar maakt HandicapNL zich graag sterk voor, omdat wij dromen van een Nederland waar elk mens met een handicap zijn of haar eigen leven zelf kan inrichten. Na recente goede ervaringen met de eerste trainingen, willen wij per jaar minimaal 200 rolstoelgebruikers de kans geven om een rolstoelvaardigheidstraining te volgen. Daar is grote behoefte aan: momenteel is er een wachtlijst van zowel volwassenen als kinderen.

Help mee

Wil je je inzetten om geld op te halen voor extra rolstoelvaardigheidstrainingen? Start een actie en lees onze tips om jouw actie succesvol te maken. Je kunt uiteraard ook de actiestarters helpen met een gift

Lees meer Lees minder

Opgehaald

6.985
46% bereikt van het totaalbedrag € 15.000